Güncel Duyuru: Öğrencilerimizin dikkatine ! Ücretsiz TEMEL ARAPÇA SARF&NAHİV derslerimizi Eklemeye başladık 1-13.Derse kadar Tamam(Elhamdü lillah) Tıkla Ders Sayfasına Git Tags:Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,İlahiyat Önlisans Arapça Video Dersleri,İlahiyat Arapça Video Dersleri,İmam Hatip Arapça Dersleri Video,İlitam Arapça Video Dersleri,Tefsir Dersleri Video,Hadis Dersleri Video,Fıkıh Dersleri Video,Arapça Dershaneniz,Kur'an,Sünnet,Arapça dersleri,tefsir oku,hadis,oku,Kuran meali oku,arapça öğreniyorum,arapça dilbilgisi video,arapça nahiv video,arapça sarf dersleri video,islami sohbetler

İkinci Mertebe Olan; Bu Takdirlerin Yazıldığına İman Etmenin Delili Nedir?

 cihad-mebdudi-seyyid-kutub
Sorulu Cevaplı İslam Akaidi Oku
بســـم الله الرحمن الرحيم

İkinci Mertebe Olan; Bu Takdirlerin Yazıldığına İman Etmenin Delili Nedir?

Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:
"Biz herşeyi önder kitabta (imamu'n-mubîn) tesbit etmişizdir." (Yasin, 36/12)
"Şüphesiz ki bütün bunlar bir kitabtadır." (el-Hac, 22/70)
Yüce Allah Musa ile Firavun'un tartışması hakkında bize şunları aktarmaktadır:
"(Firavun) dedi ki: 'Geçmiş asırlar halkının halleri nicedir?' (Musa) dedi ki: 'Onların bilgisi Rabbimin yanında bir kitabtadır. Rabbim yanılmaz ve unutmaz.' " (Taha, 20/51-52)
Yine yüce Allah şöyle buyurmaktadır:
"...Onun ilmi dışında hiçbir dişi ne hamile kalır, ne de doğurur. Uzun yaşatılanın ömrünün uzatılması da, ömrünün eksiltilmesi de ancak bir kitabtadır. Şüphesiz ki bu, Allah'a göre pek kolaydır." (Fatır, 35/11) ve daha başka âyet-i kerimeler.
Peygamber Sallallahu aleyhi vesellem de şöyle buyurmaktadır:
"Yüce Allah'ın cennet ve cehennemdeki yerini yazıp takdir etmediği, bedbaht mı yoksa mutlu mu olduğu yazılmadık canlı hiçbir nefis yoktur." Hadisi Müslim rivayet etmiştir.
Yine Müslim'deki bir rivayete göre Suraka b. Malik b. Cu'şum:
"Ey Allah'ın Rasûlü bize şu anda yaratılmışız gibi dinimizi açıkla. Bu gün ne diye amel ediyoruz? Acaba bu, kalemlerin mürekkebinin kuruduğu, takdirlerinin tesbit edildiği bir husus mudur? Yoksa gelecekte ortaya çıkacak bir husus mudur?"
Peygamber şöyle buyurdu:
"Hayır, bilakis kalemlerin mürekkebinin kuruduğu ve hakkında takdirlerin cereyan ettiği bir husus hakkında (amel ediyorsunuz)."
Bunun üzerine Suraka:
"O halde niçin amel ediyoruz ki? deyince
Peygamber şöyle buyurdu:
"Siz amel ediniz, herkes -bir rivayette amel eden herkese kendi ameli kolaylaştırılacaktır."

Ve daha başka birtakım hadis-i şerifler.

 İçindekiler:

    İkinci Mertebe Olan; Bu Takdirlerin Yazıldığına İman Etmenin Delili Nedir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Blogger