Güncel Duyuru: Öğrencilerimizin dikkatine ! Ücretsiz TEMEL ARAPÇA SARF&NAHİV derslerimizi Eklemeye başladık 1-13.Derse kadar Tamam(Elhamdü lillah) Tıkla Ders Sayfasına Git Tags:Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,İlahiyat Önlisans Arapça Video Dersleri,İlahiyat Arapça Video Dersleri,İmam Hatip Arapça Dersleri Video,İlitam Arapça Video Dersleri,Tefsir Dersleri Video,Hadis Dersleri Video,Fıkıh Dersleri Video,Arapça Dershaneniz,Kur'an,Sünnet,Arapça dersleri,tefsir oku,hadis,oku,Kuran meali oku,arapça öğreniyorum,arapça dilbilgisi video,arapça nahiv video,arapça sarf dersleri video,islami sohbetler

Kahretmek (Herşeye Rağmen Emrini Ve İstediğini Gerçekleştirmek) Anlamı İle Uluvv’ün (Yüce Ve Yukarda Oluşun) Kitabtan Delili Nedir?

 cihad-mebdudi-seyyid-kutub
Sorulu Cevaplı İslam Akaidi Oku
بســـم الله الرحمن الرحيم

Kahretmek (Herşeye Rağmen Emrini Ve İstediğini Gerçekleştirmek) Anlamı İle Uluvv’ün (Yüce Ve Yukarda Oluşun) Kitabtan Delili Nedir?

Bunun da delilleri pek çoktur. Bazılarını hatırlatalım:
"Kullarının üstünde kahir olandır O." (el-En'âm, 6/18)
Bu buyruk hem kahretmek (ne olursa olsun emrini gerçekleştirmek) anlamı ile, hem de yukarda oluş anlamı ile uluvvu ihtiva etmektedir.
"O bundan münezzehtir. O Allah'tır, birdir. Kahhar olan (herşeye hükmünü geçiren) dir." (ez-Zümer, 39/4)
"Bugün mülk kimindir? Bir ve tek, kahhar (emir ve iradesine karşı konulamayan) Allah'ındır." (el-Mu'min, 40/16)
"De ki: 'Ben ancak bir uyarıcıyım. Bir tek kahhâr (hükmünü herşeye rağmen dilediği gibi yerine getiren) Allah'tan başka ibadete layık hiçbir ilâh da yoktur." (Sad, 38/65)
"Hareket eden ne kadar canlı varsa hepsinin alnından tutan O'dur. (Onlarda dilediği gibi tasarrufta bulunan mutlak malik ve kadir olan, onu yöneten ve yaşatan O'dur.)" (Hud, 11/56)

"Ey cin ve insan toplulukları! Eğer göklerle yerin bucaklarından kaçmaya gücünüz yetiyorsa kaçın! Ama buna dair bir güç ve imkânınız olmadıkça kaçamazsınız ki..." (er-Rahman, 55/33) ve bunun dışında başka âyet-i kerimeler.
 İçindekiler:


Kahretmek (Herşeye Rağmen Emrini Ve İstediğini Gerçekleştirmek) Anlamı İle Uluvv’ün (Yüce Ve Yukarda Oluşun) Kitabtan Delili Nedir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Blogger